Verlopen CVOR of CBB i.v.m. COVID-19?

De tijdelijke maatregel m.b.t. het opschorten van de certificering tijdens de pandemie eindigt binnenkort. Scheepseigenaren van vaartuigen waarvan het certificaat tussen 16 maart en 31 december 2020 zijn verlopen zullen hierover per brief door Inspectie Leefomgeving en Transport geïnformeerd worden.

Vanaf 1 februari wordt de handhaving hervat, indien u aan kunt tonen dat het certificeringstraject loopt wordt er bij een controle aan boord door ILT niet handhavend opgetreden. De tijdelijke maatregel m.b.t. het niet handhaven vervalt per 1 augustus 2021, vanaf dat moment zal ILT in alle gevallen handhaven.

Heeft u nog geen certificeringsopdracht lopen, dan is het zaak om dit snel in gang te zetten en de benodigde inspecties in te plannen. Indien certificering plaatsvindt voor 31 juli 2021, dan behoudt u het recht op overgangsbepalingen.

Kom dus NU in actie, wij verzorgen de certificering graag voor u!

Tijdens de pandemie heeft BSC alle benodigde inspecties uit kunnen voeren. Hierbij worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen.Met onze efficiënte werkwijze en korte doorlooptijden zorgen wij er samen met u voor dat de certificering op tijd afgerond kan worden. Mocht uw financiële situatie u er van weerhouden om de certificering in gang te zetten, neem dan contact met ons op, wij informeren u graag over de mogelijkheden.